Технології
Подобається

Енергетичний будинок (ВІДЕО)

13/12/2015
Енергетичний будинок (ВІДЕО)

Будинок розташовується в центрі Штутгарта. На вигляд це – звичайнісінький офіс, але насправді він є зразковим з точки зору енергоефективності. Завдяки світлотепловій панелі на даху тут виробляється більше енергії, ніж це необхідно. Енергетична потужність будинку – 200 відсотків, інженери сподіваються досягти цього показника протягом наступного року.

“Для мене найголовніше в цьому проекті – його інтерактивність і виняткове програмне забезпечення. Тут йдеться не стільки про техніку, матеріали, конструкцію (хоч і це дуже важливо), скільки про те, що фактично будинок “думає” за нас і допомагає нам коректно розподіляти енергію”, – говорить інженер Франк Гейнлейн.

Отож, будинок оснащений спеціально розробленим програмним забезпеченням, яке змушує все разом працювати. Результати – вельми обнадійливі: будинок виробляє стільки електроенергії, що її достатньо для живлення електричного автомобіля, опалення сусіднього музею, і ще залишається трохи енергії, яка надходить у загальну мережу. Працівники міжнародної неурядової організації Global Buildings Performance переконані: енергоефективність – це майбутнє будівельного сектора.

 


                         



Коментарі