Технології
Подобається

10 способів скоротити витрати на автомобіль

04/12/2015
10 способів скоротити витрати на автомобіль

06-02

У багатьох людей, особливо тих, хто живе у великих містах, витрати на особистий автомобіль становлять досить помітну частину місячного бюджету. Нижче ми пропонуємо 10 порад, які можуть допомогти заощадити, можливо, дуже істотну суму.
 

1. Скоротіть поточні витрати на переміщення

У багатьох країнах набирає популярність штука під назвою carpool – домовленість між друзями чи сусідами по черзі використовувати свої автомобілі для загальних потреб. Використовуйте будь-яку можливість пройтися пішки, доїхати на велосипеді або, на худий кінець, дістатися на громадському транспорті. Суміщайте відрядження з подорожами – це допоможе заощадити ще й час. Використання громадського транспорту і переміщення пішки також змусять вас продумувати свої переміщення більш ретельно і позбавлять вас від звички стрибати в машину кожен раз, коли вам треба сходити в магазин. Менше число поїздок скорочує витрати в принципі, тому що крім перерахованого ви будете також уникати спокуси робити імпульсивні покупки.

2. Оптимізуйте витрати на громадський транспорт

Роботодавці нерідко пропонують компенсувати частину витрат на громадський транспорт. Розпитайте начальство або колег – можливо, така схема діє й у вас. Часто подорожуєте якимось видом транспорту? Не скупіться на проїзний квиток! Навіть якщо ви не використовуєте громадський транспорт регулярно, спробуйте скористатися ним замість автомобіля під час масових заходів – так ви швидше за все уникнете пробок перед їх початком і після їх закінчення. Це буде швидше (і вигідніше), ніж таксі.

3. Намагайтеся не купувати абсолютно новий автомобіль (або грунтовно підходите до свого вибору)

Серйозно, не треба брати машину «з конвеєра». Купуєте нову машину – відразу викидаєте 20% її вартості відразу після того, як виїхали за межі автосалону. Не буду зайвий раз нагадувати про те, що найчастіше нова машина береться в кредит. Деякі банки навіть не віддають паспорт транспортного засобу, поки ви не розплатитеся з ними, навантажуючи вас вдобавок повновагим полісом КАСКО на весь термін кредитування. Запах нової машини вивітриться за півроку, а переплачувати за нього вам доведеться ще дуже довго.

Але якщо вже ви вирішили вибрати нову машину, ретельно вивчіть відгуки про бажаної вами моделі. Зателефонуйте в страхову компанію і поцікавтеся, скільки буде коштувати поліс КАСКО. Знайте гранично точно, скільки ви можете витратити. Постежите за знижками і розпродажами – часто в кінці року дилери розпродають запаси з хорошою знижкою, щоб звільнити площі під нові моделі.

При покупці нової машини уважно поставтеся до вибору опцій. Можна чимало заощадити на комфорті, але не економте на безпеці.

4. Купуйте стару машину

По-перше, немає нічого поганого в тому, щоб купити стару машину. Б / у автомобіль прослужить довго, дуже довго, якщо ви будете поводитися з ним акуратно. І ви заощадите не одну сотню тисяч рублів, не купуючи нову машину.

Головне, що варто зробити при виборі старої машини – порадитися з кимось знайомим, хто добре розбирається в автомобілях. Напевно у вас є такий приятель або колега по роботі – не соромтеся звернутися за допомогою. В ідеалі непогано заручитися радою професійного автомеханіка.

5. Не дозволяйте машині з'їдати всі ваші гроші

Деякі прості операції з ремонту можна робити самостійно. Наприклад, поміняти згорілу лампочку у фарі або долити масло. Тут вам на допомогу прийдуть численні форуми автолюбителів, які буквально набиті докладною інформацією про всілякі операціях. Але якщо вже ви зовсім обділені талантом механіка, кращий вихід для вас – знайти надійного і чесного автомеханіка. Хороший механік – як хороший лікар, і тут знову ж таки не зайвим буде попитати рекомендацій у друзів і знайомих. А ось звернення до офіційного дилера обійдеться вам у копієчку – там не звикли економити гроші клієнта.

6. Вивчіть пропозиції страхових компаній

Витратьте небагато часу і вивчіть сайти страхових компаній, зробіть пару дзвінків. Робити це слід щорічно, щоб бути впевненим, що ви користуєтеся найвигіднішою пропозицією. Не забудьте розпитати про знижки та програмах лояльності.

7. Витрачайте менше на бензин

Вивчіть АЗС і ціни на них поблизу вашого будинку. Виберіть ту, яка пропонує найбільш низьку ціну, але не викликає при цьому сумнівів у якості палива – в нашій країні дешевий бензин і якісний бензин найчастіше не зустрічаються на одній заправці одночасно.

Намагайтеся їздити повільніше і уникати різких прискорень. Плануйте свої поїздки з урахуванням пробок. Намагайтеся не возити в машині непотрібних важких предметів. Стежте за правильним тиском в шинах.

8. Змініть масло

Заміна масла вашої машини важлива, але це не означає, що при першій необхідності треба заїхати на найближчу заправку і купити звичайне масло. Розгляньте можливість заміни звичайного масла на рекомендований виробником автомобіля. Зазвичай автоконцерни пропонують список з декількох брендів масла, підходять для вашого авто, або продають масла під власною маркою. Вони коштують дорожче, але тривалому відрізку часу це більш вигідна покупка. Трохи вивчивши це питання, ви зможете легко міняти масло самостійно – це нескладна операція.

9. Економте на шинах

Порівнюйте ціни в магазинах, вивчайте оголошення – часом зовсім новий комплект шин можна взяти по акції набагато дешевше. Намагайтеся купувати зимові шини навесні, а літні – восени, так ви можете заощадити значну суму.

10. Не витрачайте зайвого на автомийці

Мийте машину, тільки коли це дійсно необхідно – так ви значно заощадите час і гроші. Пам'ятайте, що незначні забруднення ви можете усунути самостійно за допомогою відра води і ганчірки. Пропилососити салон ви можете також самостійно, не переплачуючи за це АвтоМойщик.

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі