Махінації
Подобається

Китайцям загрожує 5 років в’язниці за прокладку електрокабеля в анексовний Крим

26/11/2015
Китайцям загрожує 5 років в’язниці за прокладку електрокабеля в анексовний Крим

Прокуратура Автономної республіки Крим відкрила кримінальне провадження відносно китайської компанії, яка прокладає підводний кабель з території РФ на територію окупованого півострова.xprokuratura.jpg.pagespeed.ic.CyfSkz9qEs

За словами першого прокурора АРК Назара Холодницького за фактом незаконного, на порушення санкцій, заходу в Камиш-Бурунський порт кабелеукладача JIAN JI 3001 під прапором Китаю (компанія-судновласник і оператор – Shanghai Foundation Engineering Group Co, Ltd) відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 332-1 Кримінального кодексу (Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію). На борту кабелеукладача екіпаж і технічний персонал з 60 чоловік – громадян Китаю.

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 5 років і конфіскацію судна.

Досудове розслідування веде главк Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі, який знаходиться в Одесі. Ще кілька місяців ЗМІ нагадували, що незважаючи на анексію Криму, чинним залишається договір з РФ, що визначає протоку і Азовське море внутрішніми водами двох стран.В цьому випадку будь-які роботи в цій акваторії однієї країни неможливі без погодження з іншою. Ніяких дій з боку МЗС на будівництво мостів в Керченській протоці не послідувало.

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо
https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі