Економіка світу
Подобається

В МФВ наполягають, що Україна і Росія повинні вирішити питання “боргу Януковича” між собою

19/11/2015
В МФВ наполягають, що Україна і Росія повинні вирішити питання “боргу Януковича” між собою

МВФ очікує, що влада Росії та України набудуть прямі переговори з реструктуризації єврооблігацій на $3 млрд

28859

"Під час нещодавньої зустрічі між президентом РФ Володимиром Путіним і директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард російська сторона коротко виклала пропозицію як в рамках програми Фонду (програма розширеного фінансування EFF) полегшити боргову і фінансову ситуацію в Україні. Як ми вже говорили, ми очікуємо, що влада Росії та України обговорять це питання прямо", – пові в МВФ.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 листопада, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія пропонує Україні погашати борг у 3 млрд доларів по 1 млрд в 2016-2018 роках замість грудня 2015.

Раніше приватні кредитори домовилися про списання 20% і відстрочення початку погашення боргів на 4 роки.

Але за словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, уряд України введе мораторій на виплату єврооблігаційного боргу на $3 млрд у разі якщо Росія не погодиться із запропонованими умовами реструктуризації, на які погодились інші кредитори.

Російське ділове видання РБК писало, що Україна не зможе піти на подібну реструктуризацію "боргу Януковича", яку запропонував Путін, через чинну угоду про реструктуризацію з приватними кредиторами.

Також в Росії заявили, що хочуть гарантій МВФ для реструктуризації "боргу Януковича". В свою чергу міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила. що Мінфін досі не отримав пропозицій Росії щодо реструктуризації.

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі