Економіка України
Подобається

Україна припинила імпорт електрики з Росії

14/11/2015
Україна припинила імпорт електрики з Росії

Україна в п'ятницю припинила імпорт російської електроенергії

im578x383-lep_golos.ua

"З 2:00 п'ятниці припинили", – зазначив співрозмовник агентства.

У прес-службі підкреслили, що необхідність імпорту в першій половині листопада виникла у зв'язку з обмеженням з 28 жовтня видачі потужності Рівненської АЕС до 1800 МВт через ведуться робіт по підключенню ЛЕП 750 кВ "РАЕС – Київська" до відкритого розподільного пристрою (ВРП) РАЕС.

"В даний час всі заплановані роботи як з боку НЕК "Укренерго", так і з боку НАЕК "Енергоатом" виконані згідно з графіком – до 12 листопада. "Укренерго" завершило роботи з монтажу переходу лінії 750 кВ" Рівненська АЕС – ПС Київська "через діючу лінію "ХАЕС – ЧАЕС", "Енергоатом" виконав всі заплановані заходи на Рівенської АЕС", – йдеться в повідомленні.

Таким чином, всі обмеження потужності РАЕС зняті, станом на 13 листопада 2015 імпорт електроенергії з РФ припинений. Потреби ОЕС України в електроенергії забезпечуються за рахунок власної генерації.

В "Укренерго" нагадали, що введення в експлуатацію лінії "РАЕС – Київська" і заходів ПЛ 750 кВ "ХАЕС – ЧАЕС" на підстанцію "Київська", будівництво яких здійснюється за рахунок кредитів ЄБРР і ЄІБ, забезпечить передачу надлишкових для Західного регіону потужностей Рівненської та Хмельницької АЕС в дефіцитний центральний регіон (м Київ, Київська, Черкаська, Житомирська, Чернігівська області) до кінця поточного року. Вже на першому етапі реалізації проекту додатковий обсяг передачі потужності складе 700 МВт.

Україна з 1 листопада відновила імпорт електроенергії з Росії. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив про готовність України призупинити імпорт на поточному тижні.

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі