Економіка України
Подобається

Українським компаніям дозволили приєднатися до держзакупівель у ЄС

12/11/2015
Українським компаніям дозволили приєднатися до держзакупівель у ЄС

gpa

Україна приєдналася до угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі (Government Procurement Agreement, GPA), що надасть можливість українським підприємцям брати участь у зарубіжних тендерах.

"Українська заявка на приєднання до GPA (Угода про публічні закупівлі) була одноголосно схвалена сторонами угоди. Шлях, який розпочався у 2011, нарешті добіг успішного кінця. Це однозначна дипломатична перемога України, приєднання до підугоди в рамках СОТ, яка відкриває взаємний доступ до ринків публічних закупівель", – написав він.

За словами Нефьодова, український ринок і так вже відкритий багато років для іноземців.

"У той же час ринки інших країн були для наших виробників закриті – і важко очікувати, що середнє вітчизняне підприємство б відкривало філію в Новій Зеландії чи Норвегії. Ми фактично приєднуємось по схемі: "ми не міняємо нічого в нашому законодавстві – але отримуємо доступ до ваших ринків", – додав він.

 

Багатостороння Угода GPA регламентує процес закупівлі товарів і послуг державними організаціями країн – членів СОТ. Оригінальна версія Угоди була прийнята в 1996 р.  У 2011 році був створений оновлений текст Угоди з урахуванням сучасних умов ринку держзакупівель.

Угода GPA зараз поширюється на 43 держави (включаючи 28 країн ЄС). Ще 10 країн – Албанія, Китай, Грузія, Йорданія, Киргизія, Молдова, Чорногорія, Нова Зеландія, Оман і Україна – подали заявки на участь.

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі