Економіка світу
Подобається

У Росії нафантазували держбюджет з “дірою” в 1 трлн

11/11/2015
У Росії нафантазували держбюджет з “дірою” в 1 трлн

рубль

Російський Мінфін оцінив ризики виконання бюджету на наступний рік і виявив можливість недоотримання 1 трлн руб. ($15,5 млрд) через занадто дорогий рубль, занижені потреби соціальної сфери і завищені прогнози Центробанку

Першим ризиком Мінфін вважає "занадто дорогий рубль", тому бюджет розрахований на нафту ціною в $50 за барель, але має на увазі Brent, а не Urals. При цьому різниця в ціні між ними зросла з початку року на кілька доларів.

Наголошується, що коливання цін Urals відбувається поза жорсткої зв'язку з коливаннями долара і рубля. Цей фактор може призвести до недоотримання бюджетом 800 млрд руб.

Крім того, при завищених цінах на газ та обсяги добування і експорту нафти країна ризикує недоотримати ще 150 млн млрд руб., впевнені в Мінфіні.

Ще 150 млрд руб. бюджет може втратити через завищення доходів Пенсійного фонду і системи ОМС через неточні прогнозів Мінекономіки щодо приросту номінальних зарплат.

За відомостями джерел газети, до сьогоднішньої наради у прем'єра Дмитра Медведєва Мінфін РФ підготував аналіз ризиків виконання федерального бюджету в поточних обставинах.

Так, зростання витрат у бюджеті неможливе — можна говорити лише про те, що близько 10% федеральних доходів 2016 року перебувають під явною загрозою і стан Резервного фонду такий, що ці резерви будуть вичерпані в кінці наступного року, а не у 2017 році, як передбачалося при складанні проекту бюджету.

Швидше за все, на ділі уряду запропонують обговорити ідею нарощування внутрішнього боргу заради економії резервів.

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі