Економіка світу
Подобається

Ні, це не обман зору… Такого ти ще в житті не бачив! (ФОТО)

10/11/2015
Ні, це не обман зору… Такого ти ще в житті не бачив! (ФОТО)

На перший погляд може здатися, що в цьому місці перетинаються дві річки.

Але насправді це не так… Тут не обійшлося без польоту людської думки. Це знаменитий Магдебурзький міст. Тільки він дуже незвичайний, тому що водний. Так-так, ти не недочув.

Замість машин по мосту над Ельбою курсують прогулянкові катери, яхти і баржі. Це споруда поєднує канали Ельба-Хафель і Середньонімецькі. Протяжність Магдебурзького мосту — 918 метрів (228 метрів — над водою, ще 690 метрів — над сушею).

Варто відзначити, що концепція мосту зародилася ще в 1919 році, але споруджувати його почали лише у 1930 році. Друга світова війна призупинила цей процес. Будівництво відновили тільки в 1998 році. Буквально через 5 років конструкція була готова і обійшлася ні багато ні мало в 130 мільйонів євро.

До будівництва Магдебурзького мосту, щоб потрапити з одного каналу на інший, судна робили петлю в 12 кілометрів. Крім того, кораблі з допомогою шлюзу спускалися в річку, а потім піднімалися в канал. По річці проходили лише ті судна, чия осаду не перевищувала 1,5 метра. Щоб судна не сідали в річці на дно, в порту Магдебурга частину їх вантажу доводилося знімати і перекладати на баржу. Вона супроводжувала караван кораблів до каналу ЕльбаХафель, де вантаж повертали назад. Магдебурзький водний міст став кращим рішенням всіх цих проблем.

Не повіриш, але на мосту сьогодні розміщені пішохідні та велосипедні доріжки. Можна навіть спостерігати за рухом кораблів поблизу.

 

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі