Махінації
Подобається

У Росії затримали підозрюваного у виведенні з країни $46 млрд

04/11/2015
У Росії затримали підозрюваного у виведенні з країни $46 млрд

Співробітники головного управління економічної безпеки і протидії корупції МВС і УФСБ по Ростовській області 30 жовтня затримали в московському ресторані 44-річного Олександра Григор'єва, підозрюваного у виведенні за кордон $46 млрд

Справа, за якою заарештували Григор'єва, було порушено ще в квітні після звернення Центробанку. У МВС встановили, що за півроку до того, як у банку "Донинвест" відкликали ліцензію, тіньовий контроль над його фінансовою структурою отримав Григор'єв і його спільники.

За допомогою голови правління банку Алли Калітванской та її заступника Світлани Гуленкова вони вивели з рахунків банку більше мільярда рублів на рахунки підконтрольних їм компаній і уклали фіктивні угоди купівлі нерухомості, у тому числі в Криму, більш ніж на 150 млн рублів.

Банки "Західний", "Транспортний" і Російський земельний банк (РЗБ), співвласником яких був Григор'єв, в 2014-2015 роках позбулися ліцензій через високоризиковану кредитну політику, розміщення грошей в низькоякісних активах, виведення капіталу з країни і втрати своїх коштів.

Ці події сталися незабаром після того, як бізнесмен став власником банків. РЗБ зараз винен клієнтам 7 млрд рублів, "Західний" – 24,6 мільярда рублів, "Транспортний" – 44,2 мільярда рублів. Агентство по страхуванню внесків побачило в діях топ-менеджерів "Західного" ознаки особливо великої розтрати (частина 4 статті 160 КК) і звернулося в поліцію, але справа поки не порушили.

Крім того, за даними поліції, Григор'єв був одним з керівників найбільшої в Росії організованого злочинного угруповання, що займалася "обнальними" операціями. У діяльності ОЗГ брало участь більше 500 чоловік і близько 60 російських банків, у тому числі за участю державного капіталу. Частина банків вже втратила ліцензію.

Через ці банки за останні чотири роки було виведено за кордон близько 46 мільярдів доларів, а річний оборот групи становив близько трильйона рублів.

 

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі