Махінації
Подобається

Банк Пшонки в 2014 г вивів $ 4,7 млн всупереч вимогам НБУ

04/11/2015
Банк Пшонки в 2014 г вивів $ 4,7 млн всупереч вимогам НБУ
Нацбанк розповів про деталі шахрайської операції в БГ Банку.
Банк Пшонки в 2014 г вывел $4,7 млн вопреки требованиям НБУ

Керівництво БГ Банку, який пов'язують з сином колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки Артемом, минулої осені вивело $4,7 млн з України всупереч вимогам Національного банку України (НБУ) при відсутності первинних документів і підстав для здійснення операції. Про це йдеться в коментарі НБУ.

"Операція була проведена через Розрахунковий центр у надзвичайно короткі терміни. Документи про операції в банку відсутні. Узгодження даної операції з куратором не відбувалося, а для маскування збитку від нього банк у той же день справив дооцінку інших активів. Це був відвертий фрод", – розповів регулятор.

В НБУ додали, що в результаті цього банку було завдано значної шкоди, а сам банк протягом тривалого часу так і не надав на вимогу НБУ жодних підтверджуючих документів щодо здійснення даної операції і відповідних обґрунтувань. Це призвело до оголошення банку неплатоспроможним 27 листопада 2014 року.

На момент виведення з БГ Банку $4,7 млн шляхом продажу облігацій внутрішньої держпозики підставним структурам за ціною близько 8 тис грн, у банку перебувала куратор НБУ Валентина Дика. Незабаром після цієї угоди вона звільнилася.

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru

 


                         



Коментарі