Махінації
Подобається

МВС відкрило ще одну справу про розкрадання в “Нафтогазі”

02/11/2015
МВС відкрило ще одну справу про розкрадання в “Нафтогазі”

нафтогаз

Головне слідче управління МВС України відкрило ще одне кримінальне провадження за фактом розтрати $50 млн колишнім керівництвом НАК "Нафтогаз України" при купівлі двох буксирів для "Чорноморнафтогазу" в 2011 році.

Відповідна інформація розміщена у визначенні Печерського районного суду від 21 жовтня.

"Досудове розслідування встановило, що посадові особи "Чорноморнафтогазу" в процесі закупівлі буксирів "Мис Тарханкут" і "Федір Урюпін" заволоділи державними коштами шляхом завищення вартості буксирів на $50 млн", – говориться в документі.

Компаніями-посередниками у зазначеній операції виступили Sea dynasty ltd (Одеса) та Verylux Company LLP (Кардіф, Великобританія).

На рахунки цих підприємств були переведені державні кошти "Чорноморнафтогазу" в розмірі близько $120 млн.

Фінансові операції, як встановило слідство, були здійснені через "Укрексімбанк", "Кліринговий дім", "ОТП Банк", "Ощадбанк", КБ "Надра" і "Промінвестбанк" у першому кварталі 2011 року. Спочатку кошти НАК "Нафтогаз України" надійшли на рахунки дочірнього підприємства "Чорноморнафтогаз", а вже потім були переведені на рахунки компаній-посередників.

 НАК "Нафтогаз України" з 1 листопада 2015 року виходить на ринок із цінами на 2-13% нижче тих, за якими компанія раніше була зобов'язана продавати газ до набрання чинності закону про ринок газу.

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі