Махінації
Подобається

Лякати членів ЦВК звільненням – це лякати їх здійсненням мрії, – Охендовський

28/10/2015
Лякати членів ЦВК звільненням – це лякати їх здійсненням мрії, – Охендовський

2012.08.03-13.05.03

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський стверджує, що жоден із членів ЦВК не тримається за посаду, а діяльність нинішнього складу комісії, незважаючи на закінчення строку повноважень її членів, є легітимною.

"Проблеми двоякої легітимності не існує. Строк повноважень члена комісії складає дійсно сім років, а повноваження члена ЦВК припиняються у зв'язку з його звільненням Верховної Радою Україною. Тобто сьогодні виникла, з одного боку, казусна, але з іншого боку, юридично зрозуміла ситуація, коли строк повноважень закінчився, але самі повноваження не припинені. Всі абсолютно без винятку члени ЦВК виконують свої обов'язки на абсолютно законних підставах", – зазначив Охендовський.

Водночас він розповів, що наразі йому невідомо, коли у парламенті може бути прийнято рішення про призначення нових членів Центрвиборчкому, оскільки, починаючи з травня минулого року, Україна знаходиться у перманентних виборчих процесах.

При цьому голова ЦВК, відповідаючи на запитання журналіста, чи можливі звільнення окремих членів комісії у зв'язку з подіями у Маріуполі, відзначив, що "жодному членові ЦВК абсолютно ні в чому собі дорікнути у цій ситуації".

"Для мене особисто, повірте, пропрацювавши уже понад 1,5 роки в такій ситуації (після закінчення строку повноважень, – ред.), абсолютно немає жодного значення, коли рішення (про призначення нового складу ЦВК, – ред.) буде прийняте Верховною Радою. Але лякати членів ЦВК якоюсь відповідальністю за зрив, наприклад, голосування у Маріуполі у вигляді звільнення з роботи – це лякати людину здійсненням її мрії", – заявив Охендовський.

Водночас він запевнив, що працюватиме до того часу, поки на його посаду не буде знайдено заміну.

"Я, насправді, працюючи в ЦВК 12 років, чесно кажучи, уже притомився, але готовий продовжувати виконувати свої обов'язки до того моменту, коли замість мене буде призначена більш професійна, талановита, краще підготовлена людина", – додав Охендовський.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко заявив, що вважає голову ЦВК Михайла Охендовського причетним до порушень законодавства, через які не відбулися вибори, зокрема, в Маріуполі.

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі