Махінації
Подобається

Липовий боєць АТО розвів запорізького волонтера на 4000 гривень

28/10/2015
Липовий боєць АТО розвів запорізького волонтера на 4000 гривень

24111312

На вудку аферистові потрапила 26-річна волонтер. Вона збирала для бійців АТО продукти, одяг, гроші. На неї вийшов якийсь полковник, який розповів, що його бригада несе службу в АТО і їм потрібна допомога. Чоловік уточнив, що їм необхідна саме матеріальна підтримка, так як терміново потрібно купити спеціальні прилади.

Волонтер повірила "полковнику" на слово і перевела на вказаний чоловіком рахунок +3900 гривень.

Після того як гроші дійшли до адресата, жінка почала підозрювати недобре і зв'язалася з керівництвом військової частини. Але командування відрапортувало, що такого військовослужбовця у вказаному підрозділі немає. Після розмови з частиною, волонтер зрозуміла, що гроші опинилися в руках у шахраїв, тому вона звернулася до міліції.

– Слідчі Комунарського райвідділу відомості про подію внесли до Єдиного обліку. Ведеться дослідча перевірка, – повідомили в прес-службі ГУ МВС у Запорізькій області.

За словами "армійських" помічників, шахраї часто намагаються отримати від них гроші. Найчастіше підставні бійці реєструються в соцмережах, на фото профілю ставлять "військовий" знімок і приступають до прохань.

– Аферисти давно намагаються нажитися на нас. Тому, зараз гроші ніколи не перераховуються безпосередньо. Допомога бійцям передають безпосередньо в руки, тобто на зібрані гроші закуповуються берци, їжа, прилади, техніка і так далі, – говорить відомий запорізький волонтер Катерина Горонович. – Зазвичай ми працюємо за відпрацьованою схемою. Наприклад, дзвонить боєць, ми записуємо його потреби. Потім починаємо ставити навідні запитання, просимо телефон командира роти. З розмови найчастіше стає зрозуміло боєць це чи шахрай. Другий етап – зв'язок з рештою волонтерами, що б уточнити інформацію.

Завдяки тісному зв'язку між волонтерами, їм вдається швидко викривати шахраїв.

– Був випадок, коли один аферист написав одночасно всім волонтерам Запоріжжя, чим власне себе й видав, – кажуть добровольці.

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі