Махінації
Подобається

У Києві бабусі викрили аферу з лічильниками “Київенерго”

26/10/2015
У Києві бабусі викрили аферу з лічильниками “Київенерго”

vMaPyXbW

У Києві мешканці одного з будинків поскаржилися, що "Київенерго" не закінчило у них встановлення лічильників тепла – під час розгляду скарги з'ясувалося, що за допомогою пильних пенсіонерок була викрита коррупційна схема "мінімум тисяч на 100".

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Ольга Червакова.

"Викрили якусь мутку "Київенерго" з лічильниками тепла. Як я вже казала, мої сусіди – літні тітоньки із загостреним почуттям громадянської відповідальності. Так от, ці дами ще влітку помітили якусь метушню у себе в підвалі. Виявилося – встановлення вузлів обліку теплоенергії централізованого опалення. Це такі фетиші зі стрілочками, поряд з якими потім, згідно інвестпрограмі "Київенерго", повинні були з'явитися лічильники. Проте минули місяці, а ніякі лічильники так і не з'явилися", – розповіла Червакова.

За її словами, мешканці будинку почали дзвонити в "Київенерго".

"Там відповіли, що лічильники вже стоять, а своїм очам, очевидно, люди можуть і не вірити. Дзвонять мені, клянуться, що ніяких лічильників немає. Заходжу на сайт "Київенерго", в розділі "карта теплолічильників" за цими адресами написано, що у них все добре, лічильники стоять і взяті на облік", – повідомила депутат.

Червакова написала, що наступного ранку місцеві жителі разом з нею пішли в ЖЕК. "Швидко видали нам інженера, який склав акт, що за вказаними адресами ніяких лічильників немає і не було", – зазначила депутат.

"Далі цей акт разом зі скріншотом з сайту пакуємо в обіг і йдемо скаржитися на корупцію. Написала звернення до НКРЕ, за телефоном моїм помічникам сказали, що дуже раді такій знахідці, бо це – яскравий привід для проведення позапланової перевірки всіх будинків, де "Київенерго" відзвітувало, який вони молодець. А це, якщо не помиляюся, – 2 тисячі. Вартість одного лічильника – від 50 до 70 тисяч гривень. Я, до речі, думала, що тисяч 20, а воно он як. У підсумку я і "мої улюблені бабусі" викрили схемку мінімум тисяч на 100. Це тільки по двох будинках", – підкреслила Червакова.


                         



Коментарі