Махінації
Подобається

ОДЕСЬКИЙ СУДДЯ- взяточник проведе в тюрьмі 6 років

26/10/2015
ОДЕСЬКИЙ СУДДЯ- взяточник проведе в тюрьмі 6 років

1420879226_Komissiya-po-izbraniyu-gl

Три роки знадобилося слідчим, щоб посадити за грати судді Суворовського районного суду Андрія Лупенко, який за хабар у п'ять тисяч доларів погодився змінити суддівської етики. Про це свідчить вирок Березанського райсуду Миколаївської області.
Корупціонера затримали на гарячому ще наприкінці жовтня 2012 року в кафе, де він отримав другу частину хабара. Цікаво, що частину вигоди Лупенко просив передати йому у вигляді чотирьох легкосплавних дисків на автомобіль Nissan Patrol.
Гроші він отримував через свого приятеля, який працював адвокатом. За мзду Лупенко мав направити справу обвинуваченої у кримінальній справі кредитної спілки «Співдружності» на дорозслідування, залишивши в якості запобіжного заходу підписку.
У суді корупціонер все заперечував, але представник Феміди визнав його винним за ч.3 ст. 368 КК України «Одержання хабара». Крім того, Лупенко зобов'язали передати половину власного майна державі. Цікаво, що за минулий рік він задекларував крихітну квартиру, де живе з дружиною (29 кв. Метрів). Горезвісного автомобіля Nissan Patrol в декларації немає.


                         



Коментарі