Махінації
Подобається

Пограбування, лотерейний білет і виграш на мільйон – неймовірна історія, яка сталася з американцем

23/10/2015
Пограбування, лотерейний білет і виграш на мільйон – неймовірна історія, яка сталася з американцем

AR-711280338.jpg.pagespeed.ce.mkTd040sU6

Досить кумедний випадок стався в штаті Массачусетс, Сполучені Штати Америки. Подібне навряд чи повторитися будь-коли. Тімоті Елліотт у свої 55 років був засуджений за пограбування. Але цікаво зовсім не це.

Дивна мета пограбування


Заради чого люди йдуть на злочини? У кожного свої причини, але Тімоті скоїв пограбування з метою, яка здивувала навіть суддю – він хотів купити лотерейні квитки. Як виявилося, мрією всього життя містера Елліотта було зірвати куш в будь-якій лотереї. Чоловік купував квитки на всі гроші, які в нього були. А коли сталося так, що коштів на покупку бажаних квитків не було, Тімоті зважився на пограбування.

f5207093f4bafcb21c0c017e46b49f6e_XL.jpg.pagespeed.ce.BfVkk_RoCs

Суд призначив містеру Елліотту психіатричну експертизу, яка і підтвердила раніше встановлений діагноз: шизоїдний розлад особистості. Зважаючи на наявність у підсудного такого захворювання, представник феміди звільнив його від покарання з випробувальним терміном і зобов'язав відвідувати психіатра. Крім цього, суд заборонив чоловікові бувати  у казино, грати в азартні ігри і купувати лотерейні квитки.

Виграти мільйон і втратити його


Таке рішення суду Тімоті прийняв близько до серця, однак через якийсь час знову почав набувати лотерейні квитки. І все було б добре, представники служби з нагляду ніколи б не здогадалися, що їх «підопічний» порушує умови випробувального терміну, якби містер Елліотт не виграв мільйон доларів. Наступного дня його фотографії заполонили засоби масової інформації: газети, новини та інтернет-ресурси. Від такого розголосу вже не сховаєшся

1d8a872b4993352ba074f54d41988863.jpg.pagespeed.ce.GDphFb6X8m

Звичайно, представники служби пробації (служба з нагляду) подали до суду матеріали справи новоспеченого мільйонера за порушення умов випробувального терміну. І як думаєте, що було далі?

Суд, звичайно, був не на боці Тімоті: представили державного обвинувачення (прокурор і представник служби з нагляду) наполягали на тому, що містера Елліотта слід ізолювати (помістити у в'язницю), а виграні їм гроші звернути в дохід держави. Але адвокат підсудного, містер Сегаделлі, все-таки зміг переконати суд у тому, що порушенням умов випробувального терміну був факт придбання лотерейного квитка, а не виграш. Представники феміди після тривалої наради винесли найнесподіваніший вердикт: містер Елліотт за порушення умов випробувального терміну в місця позбавлення волі не відправиться.

Його зобов'язали оплатити всі витрати служби пробації, пов'язані з його наглядом, крім цього Тімоті присудили штраф. Після сплати всіх податків, штрафу і витрат служби з нагляду, у чоловіка залишилося всього лише 35 000 доларів. Для середньостатистичного американця – це не дуже велика сума, а для Тімоті, у якого були суттєві фінансові труднощі, це ціле багатство. Мрія містера Елліотта збулася, і він більше ніколи не купував лотерейні квитки.

 


                         



Коментарі