Махінації
Подобається

МВС відкрило кримінальне провадження за фактом незаконної заміни членів міського виборчкому в Дніпропетровську

22/10/2015
МВС відкрило кримінальне провадження за фактом незаконної заміни членів міського виборчкому в Дніпропетровську

183809

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного заміни членів міської виборчої комісії в Дніпропетровську. Про це повідомили в прес-службі МВС.

 

У відомстві зазначили, що до них звернулися представники політичних партій "Нова політика" і "Жінки за майбутнє" із заявою про скоєння злочину проти виборчих прав громадян, а саме – подання до ЦВК невстановленими поки що особами підроблених документів по заміні членів Дніпропетровської міської виборчої комісії від імені цих політичних сил. "Зловмисники, підробивши підписи і печатки політичних партій, які подали заяви в міську виборчу комісію міста Дніпропетровська про заміну представників без відома відповідних політичних сил", – йдеться в повідомленні.

При цьому Центральна виборча комісія (ЦВК) на підставі цих підроблених заяв 21 жовтня на своєму засіданні прийняла рішення про заміну членів Дніпропетровської міської виборчої комісії осіб, які не мають ніякого відношення до даних політичних сил.

За даним фактом Головним слідчим управлінням МВС розпочато кримінальне провадження за ч. 3 і 4 ч. ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві за фактом порушень виборчого законодавства відкрито 42 кримінальні справи.


                         



Коментарі