Махінації
Подобається

Екс-президента Генасамблеї ООН звинуватили у хабарах на $ 1,3 млрд.

21/10/2015
Екс-президента Генасамблеї ООН звинуватили у хабарах на $ 1,3 млрд.

02ed55fe1ac39c8e9c1198e96e409a56

Федеральний суд Манхеттена пред'явив офіційні звинувачення фігурантам гучної кримінальної справи про корупцію в Організації Об'єднаних Націй. Обвинувальний висновок винесено стосовно голови 68-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, екс-посла Антигуа і Барбуди при ООН Джона Еша, китайського магната на ринку нерухомості Нг Лап Сенга, а також ще п'яти високопоставлених чиновників.
Велике журі присяжних у Нью-Йорку висунуло офіційні звинувачення на адресу екс-голови Генасамблеї ООН Джона Еша, який очолював Генасамблею всесвітньої організації в 2013 – 2014 роках. Екс-голова Генасамблеї був затриманий у своєму будинку в Нью-Йорку 6 жовтня.

Дипломат з Антигуа і Барбуди проходить у гучній справі про хабар. За версією слідства, він отримав півмільйона доларів від китайського магната на ринку нерухомості Нг Лапа Сенга. Еш поплатився за те, що обіцяв лобіювати будівництво центру ООН в китайському Макао.
Еш нібито "передав генеральному секретарю ООН документ, в якому викладалася уявна необхідність будівництва конференц-центру ООН у Макао", цитує судовий документ ТАСС.
Крім того, Еш отримав більше 800 тисяч доларів від різних китайських бізнесменів за підтримку їхнього бізнесу в Антигуа, якими щедро ділився з чиновниками Антигуа і Барбуди, у тому числі з прем'єр-міністром країни.
Передбачається, що Ешу був оплачений відпустку в номері класу "люкс" готелю Нью-Орлеана вартістю 850 доларів за ніч, будівництво баскетбольного корту в його будинку за 30000 доларів, пошиття одягу на 59000 доолларов, годинник Rolex за 54 000 доларів, близько 40 тисяч доларів склали платежі за його особистий автомобіль BMW і ще 69000 доларів – за клубний відпочинок.
Разом з екс-головою Генасамблеї ООН у гучній справі проходять ще шість чоловік. Один з них – китайський мільярдер-забудовник Нг Лап Сенг – був затриманий 19 вересня по звинуваченню в приховуванні мети ввезення в США 4,5 мільйона доларів готівкою.
У корупційних схемах також підозрюються Шері Ян, дипломат Домініканської республіки Френсіс Лоренцо і Джеф Ін. При цьому ім'я фінансового директора однієї з некомерційних організацій Хайді Парка, який раніше також називався в якості учасника сумнівних махінацій, в документах суду тепер не значиться.

За версією слідства, корупційні махінації здійснювалися протягом трьох років – з 2011 по 2014 роки.


                         



Коментарі