Економіка світу
Подобається

Зростання економіки Китаю загальмувало вперше за 6 років

19/10/2015
Зростання економіки Китаю загальмувало вперше за 6 років

47_main

 

Такі показники можуть призвести до світової рецесії, вважають експерти

Зростання ВВП Китаю в третьому кварталі 2015 року становитимуть 6,9%, що стало найгіршим показником з березня 2009 року. Про це повідомляється в доповіді Державного статистичного бюро КНР, пише Associated Press.

Китай забарився економічне зростання вперше за останні шість років: у першому кварталі 2015 зростання ВВП Піднебесної склало 7%, в той час як за аналогічний період 2014 даний показник складав 7,3%.

За словами експертів, якщо детально проаналізувати всі економічні чинники, то зростання ВВП Китаю в першому кварталі поточного року може навіть скласти менше 7%.

Спеціаліст з нових ринків в Morgan Stanley Investment Management Шарма Рушір акцентує увагу на нинішньому спаді економіки Китаю, відзначаючи, що наступна глобальна рецесія може початися саме в КНР.

На його думку, стійкий спад в Китаї, ймовірно, в найближчі кілька років, знизить зростання світової економіки на рівень нижче 2%, тобто фактично призведе до глобальної рецесії. Це може бути першим глобальним спадом за останніх 50 років.

Нагадаємо, 21 серпня на світових фондових ринках відбувся масовий розпродаж акцій через уповільнення темпів зростання економіки Китаю, зростаючої політичної нестабільності в Греції, і невпевненості з приводу планів США щодо підвищення міжнародних процентних ставок.


                         



Коментарі