Економіка світу
Подобається

Російські хакери атакували Dow Jones та викрали інформацію про торги

18/10/2015
Російські хакери атакували Dow Jones та викрали інформацію про торги

653461_w_300

Російські хакери проникли в новинні сервери Dow Jones, шукаючи інформацію, яка може бути корисною для трейдерів.

Про це повідомило в п'ятницю агентство Bloomberg, передає Корупція.Маркет

"Група російських хакерів проникла в сервери компанії Dow Jones & Co. – власника Wall Street Journal та кількох інших новинних видань – та вкрала інформацію щодо ведення торгів, перш ніж вона була офіційно оприлюднена", – зазначає видання з посиланням на чотири посадовця, ознайомлених із ходом слідства.

Розслідування інциденту ведуть одразу три структури – Федеральне бюро розслідувань, Секретна Служба та Комісія з питань цінних паперів і бірж.

За інформацією джерел, хакерське проникнення описується як "набагато більш серйозне", ніж те, що було викрито компанією Dow Jones тиждень тому, коли був зламаний доступ до платіжної інформації близько 3,5 тис. клієнтів.

Тим часом, продовжує агентство, поки що не встановлено, з чим конкретно могла бути пов'язана остання хакерська атака. Два джерела, ознайомлені зі слідством, сказали, що хакери шукали, в тому числі, підготовлені до публікації матеріали. Інформація, на яку накладено ембарго до випуску на більш пізній час, може бути цінною для трейдерів, які прагнуть отримати перевагу над іншими учасниками ринку, зазначає видання.


                         



Коментарі