Економіка світу
Подобається

Клієнти банків втрачають мільйони через новий комп’ютерний вірус

17/10/2015
Клієнти банків втрачають мільйони через новий комп’ютерний вірус

54_main

 

Найчастіше вірус проникає в пристрої за допомогою заражених електронних листів

Фахівці британського національного агентства по боротьбі зі злочинністю (National Crime Agency) повідомляють про новий комп'ютерний вірус, за допомогою якого шахраям вже вдалося вкрасти з банківських рахунків британців більше 20 млн фунтів стерлінгів.

Відомо кілька назв нового вірусу: Dridex, Bugat і Cridex. Він був розроблений хакерами зі Східної Європи для перехоплення конфіденційних даних клієнтів банків. У зв'язку з цим співробітники відомства закликають користувачів онлайн-банкінгу регулярно оновлювати антивірусні програми на своїх комп'ютерах.

Найчастіше вірус проникає в пристрої за допомогою заражених електронних листів, замаскованих під офіційні листи від банку, і міститься в документах, прикріплених до цих листів. За попередніми оцінками, тільки у Великобританії тисячі комп'ютерів можуть бути заражені цим вірусом.

Фахівці агентства у співпраці зі спецслужбами інших країн працюють над затриманням хакерів, що запустили вірус в мережу, у зв'язку з чим вже проведено декілька арештів.


                         



Коментарі