Махінації
Подобається

Працівники Київпастрансу присвоїли 40 млн грн – СБУ

15/10/2015
Працівники Київпастрансу присвоїли 40 млн грн – СБУ

bbb6280695858f2bce4b672014cf4916

Чиновники виводили гроші через створені фіктивні фірми і привласнювали.

Співробітники Служби безпеки викрили корупційний механізм розкрадання коштів службовими особами комунального підприємства Київпастранс. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Корупція.Маркет

Протягом декількох років чиновники купували запасні частини та пневматичні шини для транспорту у ряду комерційних структур Києва за завищеною в кілька разів вартості. Розкрадання державних і комунальних засобів відбувалося при сплаті підприємством інших товарів, робіт і послуг за цінами, значно вищими від середньоринкових.

Виведені гроші чиновники переводили в готівку через створені фіктивні фірми і привласнювали. Таким чином, за останні чотири роки посадові особи комунального підприємства Київпастранс незаконно привласнили майже 40 млн грн.

Співробітники спецслужби спільно з міліцією провели санкціоновані обшуки за адресами реєстрації, місцезнаходження комерційних підприємств, місцем проживання посадових осіб, задіяних у корупційний механізм.

Правоохоронці вилучили документацію та магнітні носії інформації, які підтверджують факти протиправної діяльності, а також статутні документи та печатки фіктивних структур.

Відкрито кримінальне провадження. Тривають оперативнослідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання коштів комунального підприємства.


                         



Коментарі