Махінації
Подобається

У Дніпропетровську працюють “чорні” ріелтори: постраждали десятки людей

06/10/2015
У Дніпропетровську працюють “чорні” ріелтори: постраждали десятки людей

19_main

 

Зловмисники працюють в агентстві нерухомості

У Дніпропетровську працює група "чорних" ріелторів. Як повідомляють у прес-службі міліції, 70% оголошень про продажі квартир – липові. Від "ріелторів" постраждали десятки городян.

"На сайтах або в газетах розміщуються оголошення про продаж неіснуючих квартир, які в три рази дешевші реальних. За повідомленням експертів, сьогодні близько 70% оголошень про продаж нерухомості – "липа". Великі агентства нерухомості виділяють для таких квартир окремий номер телефону або тримають у штаті менеджера", – повідомляють в міліції.

Ріелтор показувала продавцю "липові" оголошення, запевняючи його в тому, що точно така ж квартира, як у нього, виставлена на продаж у сусідньому районі, проте її ціна нижча виставленої на 10-15 тисяч доларів. Таким чином, шахраї вмовляли продавати квартиру за заниженими цінами для своєї власної вигоди.

"Бували випадки, коли ріелтор пропонує взяти на себе всі "турботи" пов'язані з підготовкою необхідних документів при продажу квартири. В результаті такої "допомоги" квартира може виявитися закладеною, зданою в оренду або просто проданою", – додають у міліції.

Всього з початку року зафіксували 16 випадків шахрайства в агентствах нерухомості.


                         



Коментарі