Економіка світу
Подобається

Донька і дружина мільярдера Кульчика стали найбагатшими жінками Польщі

30/09/2015
Донька і дружина мільярдера Кульчика стали найбагатшими жінками Польщі

im578x383-Dominika-Kulczyk.suggestkeyword.com

Польське видання Wprost опублікувало список 100 найбагатших польок. До списку увійшли політики, бізнес-вумен, спортсменки та моделі

Найбагатшою полькою стала дочка померлого в липні бізнесмена Яна Кульчика. Розмір статків Домініки Кульчик (38 років) оцінюють в близько 8 млрд злотих (1,9 млрд євро). Вона займається благодійною діяльністю, освітою, інфраструктурою і гуманітарною допомогою. Мільярди успадкувала від батька.

На другому місці в опинилася перша дружина Кульчика – Гражина Кульчик зі статками розміром 2,7 млрд злотих (майже 700 млн євро). Вона володіє нерухомістю в Польщі і за кордоном.

Далі йде Барбара Коморовська, яка разом з чоловіком Збігнєвом керує однією з найбільших молочних компаній Європи Bakoma (360 млрд євро). Четверте місце посіла Альдона Вейхерт (близько 310 млн євро). Кар'єра Альдони Вейхерт пов'язана зі ЗМІ, донедавна вона була головним акціонером телеканалу TVN. На п'ятому місці – Катажина Франк-Нємчицька (213 млн євро), яка займається нерухомістю та фармацевтичним бізнесом.

До сотні найбагатших увійшли також тенісистка Агнєшка Радванська (20 млн євро) та модель Аня Рубік (8,3 млн євро).

Нагадаємо, статки американського кандидата у президенти Дональда Трампа Forbes оцінило у $ 4,5 млрд.


                         



Коментарі