Економіка України
Подобається

Нардепи вже наступного тижня можуть скасувати вільну економічну зону “Крим”

29/09/2015
Нардепи вже наступного тижня можуть скасувати вільну економічну зону “Крим”

384270332

Голова кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров сподівається, що законопроект про скасування ВЕЗ "Крим" буде поданий Порошенком до Ради на початку наступного тижня.

"Я дуже сподіваюся, що на початку наступного тижня у сесійній залі Верховної Ради України буде поданий, зареєстрований Президентом законопроект щодо відміни вільної економічної зони. І це буде перший крок до того, чого добилися учасники цієї акції", – сказав Чубаров, коментуючи подальші плани учасників громадської акції з блокади Криму.

Голова Меджлісу також зазначив, що активісти, які зараз перебувають на кордоні з окупованим Кримом, не збираються звідти йти: "Вони говорять про другий, про третій етап".

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко дав вказівку внести закон про скасування Закону України "Про вільну економічну зону Криму".

20 вересня кримські татари разом з активістами "Правого сектора", "Самооборони" та інших організацій почали блокаду вантажного транспорту в Крим з вимогами до окупаційної влади звільнити політв'язнів, надати доступ на півострів правозахисникам і припинити переслідування кримських татар.

28 вересня учасники громадянської блокади Криму також встановили протитанкового їжака на залізничній гілці, по якій поставляється сировина на завод "Кримський титан" Дмитра Фірташа.


                         



Коментарі