Економіка світу
Подобається

Франція продала “Містралі” Єгипту

23/09/2015
Франція продала “Містралі” Єгипту

im578x383-mistral_egypt

Керівництво Франції продало Єгипту два десантні кораблі типу "Містраль", які спочатку призначалися для Росії.

Про це повідомляється в Твіттері Єлисейского палацу в середу, 23 вересня. За скільки Єгипет купив кораблі, поки невідомо. Франція продала вертольотоносці після того, як розірвала з Росією контракт на постачання двох "Містралей".

Раніше повідомлялося, що Єгипетська делегація вже веде переговори у Франції щодо придбання "Містралей". 

Росія так і не отримала побудовані для неї Францією два вертольотоносці типу "Містраль". Перший корабель – "Владивосток" – був спущений на воду в жовтні 2013 року. У листопаді 2014-го планувалося передати його ВМФ Росії. Однак передача була припинена на невизначений термін через агресію країни в Україні. Другий корабель – "Севастополь" – планувалося передати замовнику в другій половині 2015 року, рішення про його постачання також було заморожено.

Угоду про врегулювання суперечки по цій угоді між Францією і Росією було підписано 5 серпня 2015 року. За даними національних зборів Франції, за непоставлені "Містралі" Росії виплатили компенсацію в розмірі € 949 млн 754 тис. 849. Раніше повідомлялося, що майбутніх покупців російських "Містралів" Франції доведеться узгоджувати з Москвою.


                         



Коментарі