Економіка України
Подобається

У скільки обійдеться знімання житла в новому навчальному році: інфографіка

15/09/2015
У скільки обійдеться знімання житла в новому навчальному році: інфографіка

ор2

Гряде новий навчальний рік. Як завжди, літо пролетіло практично непомітно, і тепер знову потрібно збиратися в школу або університет. Для багатьох студентів найважливіший етап підготовки – пошук і оренда житла, адже не завжди виходить отримати місце в гуртожитку.

Матеріал на цю тему пропонує Корупція.Маркет з посиланням на Обозреватель.
Згідно з аналізом пропозицій на OLX, за останні півроку вартість довгострокової оренди житла не змінилася практично ніде. 
Другий позитивний момент: об'єднавши зусилля з декількома друзями/знайомими, можна заощадити: оренда 2-кімнатної квартири не набагато дорожче, ніж 1-кімнатної.
Найдорожча оренда квартир у Києві. В кінці літа звідусіль до столиці з'їжджаються студенти. Проживання в 1-кімнатній квартирі обійдеться в середньому в 4 тис. грн. на місяць, а за двокімнатну доведеться платити 5 тис. грн. в місяць. Традиційно недешево знімати житло в містах-мільйонниках – Одесі, Харкові, Львові, Дніпропетровську.
У менших обласних центрах, де кількість вищих навчальних закладів невелика, вартість оренди дешевша. У Хмельницькому, наприклад, жити в 2,5 рази дешевше, ніж у Києві.

Вартість довгострокової оренди житла, серпень 2015


                         



Коментарі