Економіка України
Подобається

Україна погасила всі борги попереднього уряду

11/09/2015
Україна погасила всі борги попереднього уряду

Яценюк Азаров

Україна виплатила всі борги, які дісталися у спадок від уряду екс-прем'єра Миколи Азарова. Про це в ході засідання Ради з фінансової стабільності у понеділок, 7 вересня, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Корупція.Маркет

«Ми виплатили всі борги, які ми не брали. Це стосувалося як внутрішнього, так і зовнішнього боргу. І ми не допустили дефолту України», – сказав Яценюк.

Він нагадав, що міжнародні кредитори списали близько 4,5 млрд доларів українських боргів, без урахування відсотків, і було відстрочено на 4 роки виплати тіла кредиту.

Разом з тим, Яценюк зазначив, що досі немає домовленості з питання реструктуризації українського боргу перед Росією, оскільки Російська Федерація не взяла участь у засіданні Комітету кредиторів.

За його словами, позиція української сторони полягає в тому, що борги перед РФ повинні бути реструктуризовані.

Нагадаємо, за словами Перезідента України Петра Порошенка, кредитори з РФ ще можуть приєднатися до переговорів з реструктуризації.

Відзначимо 7 серпня кредитори списали Україні 20% боргу або $ 3,8 млрд. Прем'єр пообіцяв, що зекономлені на списанні кошти підуть на підвищення соціальних стандартів.

У свою чергу, Росія заявила, що не має наміру брати участь у реструктуризації боргів України.


                         



Коментарі