Махінації
Подобається

СБУ ліквідувала два конвертцентри з з щомісячним обігом 1 млрд грн (фото)

30/08/2015
СБУ ліквідувала два конвертцентри з з щомісячним обігом 1 млрд грн (фото)

конверт 2

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність у Дніпропетровську та Харкові двох конвертаційних центрів, які "обслуговували" підприємців цих областей та Києва.

Про це повідомляє Корупція.Маркет з посиланням на прес-центр СБУ.

"За попередніми оцінками, сумарний щомісячний обіг коштів пов'язаних між собою конвертцентрів складав майже 1 мільярд гривень.

Для виведення коштів у "тінь" зловмисники створили 67 фіктивних фірм, які оформлювали безтоварні оборудки з місцевими підприємствами. У такий спосіб більше сотні суб'єктів господарювання переводили гроші в готівку або штучно формували податкові кредити для уникнення сплати податків до бюджету", – повідомляють в СБУ.

Під час низки обшуків співробітники спецслужби вилучили майже 4 мільйони гривень, печатки фіктивних підприємств, системи "клієнт-банк", векселі та "сміттєві" цінні папери, які використовувалися для поповнення статутних фондів замовників.

Також зловмисники зберігали 5 одиниць нарізної й травматичної зброї.

Також накладено арешт на 53 рахунки, які належать фіктивним фірмам. Наразі на рахунках уже зафіксовано понад 17 мільйонів гривень.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації та функціонування конвертаційних центрів.

конверт

 


                         



Коментарі