Махінації
Подобається

Чому львівська прокуратура не відібрала у помічника братів Дубневичів землю, яку він хоче забудувати

25/08/2015
Чому львівська прокуратура не відібрала у помічника братів Дубневичів землю, яку він хоче забудувати

дуб

Господарчий суд Львівської області постановив не задовольняти позов з приводу скасування ухвали міської ради Львова про передачу землі в оренду ТОВ «АрхіБуд».

Невелике розслідування на цю тему пропонує Корупція.Маркет з посиланням на domik.ua

 

Ще у 2007 році місцева міськрада передала ТОВ «АрхіБуд» земельну ділянку загальною площею 2,82 га на вулиці Олекси Довбуша, 15 в оренду на 10 років. Метою отримання землі «АрхіБуд» називало будівництво житлових комплексів.

Проте через три роки цільове призначення земельної ділянки змінили на зведення готельно-рекреаційного комплексу. Суд встановив, що вказана земля була у складі ділянки площею 5 гектарів, що перебувала у користуванні військової частини 2144 прикордонної служби.

У прокуратурі стверджують, що у 2001 році Львівська міськрада включила спірні ділянки у межі Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» площею 473,62 га. Відтак, тоді до парку відійшла лише частина його території площею 153,70 га.

Інші землекористувачі разом з в/ч 2144 зберегли право користуватися землею. Тоді передбачалося, що інші земельні ділянки з вказаних територій будуть включені у межі парку після закінчення терміну на їх оренду.

Проте на спірній земельній ділянці знаходяться нежитлові споруди військового селища. У 2006 році їх викупило ТОВ Виробниче підприємство «Будінвест». Через це суд постановив, що землю не вивільнили, і у користування парку вона не передавалася. Тому в позові було відмовлено.

Володіють «АрхіБудом» Віктор Коць та Ігор Миколайчук. Колись власниками були і дружини Богдана та Ярослава Дубневичів — нардепів від «БПП». Зараз Ігор Миколайчук працює помічником Ярослава Дубневича. Цікаво, що власниками ВО «Будінвесту», що купило будинки на спірній триторії, також належить Миколайчуку та Коцю, а у 2005-2012 роках співвласниками компанії були брати Дубневичі.

 


                         



Коментарі