Махінації
Подобається

Сир без молока, сосиски без м’яса: чим насправді годують українців

24/08/2015
Сир без молока, сосиски без м’яса: чим насправді годують українців

sites

Виробники завалили прилавки магазинів штучною продукцією, яку лікарі їсти не рекомендують. Але її змушені купувати збіднілі українці.

Про це повідомляє Корупція.Маркет з посиланням на Обозреватель.

З тих пір як долар підскочив, а заробітна плата впала, покупці шукають щось подешевше. А виробники роблять свій товар доступніше. У результаті продукти поміняли якість і вагу. А кількість фальсифікату на полицях збільшилася вдвічі.

Українці за звичкою беруть упаковку молока, вважаючи, що там літр, виявляється – 960 грамів, у скляній пляшці – і зовсім 750.

"Забудьте про стограмові стаканчики морозива – 60-70 грамів – ось їх реальна вага. І так практично з усіма товарами. При тому, що ціну не знизили. Її залишили колишньою. Але не тільки недовагою і недоливом грішать виробники. А сир в Україні здатні зварити з чого завгодно. Молока в ньому, щоправда, небагато, зате багато пальмової олії. Цей екзотичний і казково дешевий інгредієнт в чистому вигляді в магазини не потрапляє, але ми з'їдаємо кілька кілограмів пальмової олії на рік", – сказано в повідомленні.

"Там, як правило, міститься зовсім невелика кількість звичайного молока, водночас там містяться тверді жири, які виготовлені на основі пальмової олії, велика кількість солі, консервантів і велика кількість імітаторів смаку", – зазначила Оксана Скиталінська, дієтолог.


                         



Коментарі