Економіка України
Подобається

Україна отримала гроші на реформування ЖКГ

20/08/2015
Україна отримала гроші на реформування ЖКГ

тарифи

Світовий банк виділив 732 мільйонів доларів на інвестиційні проекти, спрямовані на розвиток міської інфраструктури та підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України.

Новину повідомляє «Преса України», передає Корупція.маркет

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України «на реалізацію проекту «Розвиток міської інфраструктури – 2» направлено 350 млн доларів США (300 млн за рахунок коштів позики Світового банку реконструкції та розвитку і 50 млн за рахунок коштів Фонду чистих технологій). Термін реалізації проекту – 6 років».

У цей великомасштабний проект входять декілька субпроектів, які охоплюють сферу водопостачання та водовідведення. Також  у міністерстві планують запустити пілотний проекту щодо поводження з твердими побутовими відходами на 11 комунальних підприємствах в 9 містах України: Києва, Харкова, Кіровограда, Житомира, Краматорська, Коломиї, Тернополя, Черкас та Івано-Франківська.

Інші 362 млн доларів підуть на реалізацію ще одного інфраструктурного проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України». Даний проект планують реалізувати за 5 років

Бенефіціарами коштів визначено підприємства з централізованого теплопостачання з Вінниці, Дніпропетровська, Кам'янець-Подільського, Миколаєва, Харкова, Херсона та Чернігова, а також з Дніпродзержинська, Кіровограда, Коростеня, Прилук, Тернополя та Чугуєва.

Зазначимо, що на початку липня Україна отримала від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) кредит у розмірі 400 млн євро на розвиток інфраструктури житлово-комунального господарства. Рішення про притягненні позикових коштів було прийнято 8 липня 2015 року, на засіданні Кабінету міністрів України.

Отримані кошти планується направити на централізоване і нецентралізоване тепло і водопостачання, водовідведення, а також енергоефективність будівель. Уряд також має намір інвестувати кошти в освітлення населених пунктів та поводження з побутовими відходами.


                         



Коментарі