Махінації
Подобається

Товари IKEA, Victoria’s Secret, H&M: в Україні є, але не офіційно (ФОТО)

01/08/2015
Товари IKEA, Victoria’s Secret, H&M: в Україні є, але не офіційно (ФОТО)

hm

Всесвітньо відомі магазини IКЕА, H&M і Victoria's Secret вже давно працюють в Україні. Проте, не офіційно. Кількість «фейкових» брендових магазинів в Україні досягла сотні. Іноземні мережі поки не хочуть виходити в Україні. Причиною цього називають військові дії та низький платоспроможний попит.

Новину повідомляє «Преса України», передає Корупція.маркет

За даними великих рітейлових мереж, число «фейкових» брендових магазинів досягає сотні. І вони мають тенденцію збільшуватись.

Фахівець з комерційної нерухомості Вадим Зінченко прокоментував дану ситуацію, відмітивши, що ринок несправжніх брендових магазинів є досить популярним в Україні.

«Практично в кожному великому обласному центрі можна знайти «фірмовий магазин» всесвітньо відомої мережі Victoria's Secret», – сказав він.

Повідомляється, що Одеса лідирує серед числа міст, в яких є точки з відомими магазинами.

Як повідомив Зінченко, в цьому місті функціонує одразу два магазини мережі H&M. 

Прес-секретар H&M Хокан Андерссон запевнив, що «Це не наші об'єкти, і юридичний департамент зараз займається цим питанням».

Так, в столиці є декілька магазинів, брендованих як IKEA. Працівники таких магазинів пропонують великий асортимент продукції та можливість зробити конкретне замовлення. 

Вадим Зінченко роз’яснив ситуацію, зазначивши, що підроблені магазини зазвичай пропонують оригінальну продукцію.

«Підприємці здобувають стокові колекції або замовляють продукцію через мережу Інтернет і продають в Україні», – відмітив він.

Така ж ситуація склалась і на ресторанному ринку. 

Генеральний директор компанії Ресторанний консалтинг Ольга Насонова повідомила, що в Україні десятки кав'ярень стилізовані під всесвітньо відому мережу Starbucks. 

«Українські варіанти не видають себе за 100% Starbucks, але виконані в тій же стилістиці, що і оригінал», – підкреслила вона.

Варто відмітити, що великі міжнародні компанії мають можливість захищати свої інтереси в Україні. Для цього їм необхідно звертатися до суду і в правоохоронні органи.

За  даними дослідницької компанії Gfk Ukraine, в Україні найбільш очікуваними є магазини IKEA, H&M, Apple Store, Hugo Boss.

Щодо ресторанів – Pizza Hut, Starbucks Coffee і Burger King. 

Проте, варто відмітити, що вони не спішать виходити в Україну. 

Нагадаємо, у 2014 році відомий бренд одягу H&M планував відкрити свої магазини в торгових центрах Києва, але через військові дій вихід був відкладений. 

Директор консалтингової компанії UTG Євгенія Локтіонова зазначила, що проблема не тільки у військових діях, а й у низькому платоспроможному попиті. 

Вітчизняні підприємці добре знають вподобання українців і тому вміло це використовують.


                         



Коментарі