Економіка України
Подобається

У центрі Львова двоє переселенців з Криму відкрили кафе з “колами пекла” (фото)

08/07/2015
У центрі Львова двоє переселенців з Криму відкрили кафе з “колами пекла” (фото)

03s22 kafe1 kопіювати

Кафе «Inferno» зі стилізованими «колами пекла» відкрили в самому центрі Львова Алім Ісмаїлов і Олексій Нікітенко, переселенці з Криму. До приїзду в Західну Україну молоді люди не були знайомі. Новину передає Корупція.маркет з посиланням на Факти

алім
– При диктаторському режимі в Криму просто неможливо жити, і на батьківщині мене не втримали ні родичі, ні добре оплачувана робота, – каже Алім Ісмаїлов (на фото). – Після так званого референдуму, який проходив під наглядом «зелених чоловічків», стало остаточно зрозуміло, що нічого хорошого чекати не слід, тоді й вирішив переїхати на материкову Україну. Вагався, що вибрати – Київ чи Львів, але врешті-решт зупинився на Галичині – вона найближче до європейської культури, тут найкращі умови для розвитку туристичного бізнесу. Їхали з вагітною дружиною до Львова, як у невідомість. Не знали, де зупинимося, де буде народжувати моя дружина. А тут у вас, виявляється, всі один одного підтримують і допомагають. У Сімферополі такого не було – кожен сам за себе …


Молода сім'я зняла квартиру, навесні цього року у них народилася дочка. Тим часом Алім продовжував шукати своє місце під сонцем – радився з іншими переїхали кримчанами, пробував займатися ремонтом та торгівлею в кафе, закінчив курси програмування, але чіткий напрямок з'явилося тільки після знайомства з іншим переселенцем – Олексієм Никитенко. Тоді й виникла у молодих хлопців ідея створити «пекельне» кафе.

олексій
– Ми випадково знайшли цей підвальчик з кам'яними древніми склепіннями, який своїм виглядом і визначив стилістику майбутнього кафе, – розповідає Олексій Нікітенко (на фото). – Не шукайте тут якогось сатанізму, йдеться про артоб'єкт з атракціоном.


Поки молоді підприємці не беруться пророкувати, чи чекає їх у цьому бізнесі успіх. Але оформлення їхнього кафе дійсно претендує на увагу гостей. У коридорі приміщення міфічна ріка Стікс відокремлює світ живих від світу мертвих. А далі – «кола пекла», кожен з яких клієнт підбере персонально для себе відповідно до гріхами – гордині, обжерливості, похоті й жадібності.
У приміщеннях панує морок, вгору йдуть склепіння з червоної цегли, частину площі відгороджена кованими решітками, високі масивні дерев'яні стільці, зроблені в стилі середньовіччя, розставлені навколо міцно збитих столів. На стінах розвішані картини з відповідними сюжетами. Офіціанти в темних сутанах з капюшонами на головах розносять меню, які папером і зовнішнім виглядом стилізовані під стародавній рукопис. Для черевоугодників – страви італійської, американської та європейської кухонь.
Перші відвідувачі дещо збентежені подібним видовищем.
До речі, Олексій і Алім вже вважають себе львів'янами. Звичайно, вони дуже сумують по Криму. Але доля пов'язала їх, як і тисячі інших біженців, з одвічно гостиною Галичиною.

«Тут головне не нити, а братися на новому місці за справу», – радять переселенці.

 

 

 

 


* "Не шукайте тут якогось сатанізму, мова йде лише про артоб'єкти", – кажуть підприємці про оформлення свого закладу (фото з сайту sobytiya.info


                         



Коментарі