Економіка України
Подобається

10 недорогих країн для подорожей в цьому році (ФОТО)

23/06/2015
10 недорогих країн для подорожей в цьому році (ФОТО)

 

Економія – не привід сидіти вдома, а стимул ретельно планувати подорож і не витрачати зайвого. Ми вивчили путівники, звіти блогерів, сайти з цінами на переліт, житло, продукти і обрали 10 недорогих і цікавих країн для поїздок в майбутній сезон відпусток.
Пакуйте валізи!

 

Вірменія

 





Зразкові ціни:
Кебаб або хачапурі коштують $ 1, ситний обід в звичайному кафе – близько $ 3. Середній рахунок у ресторані – близько $ 4-5. У Єревані цілком можна знайти недорогі готелі з двомісними номерами по $ 30-40 або зняти квартиру за $ 25-30 на день. За межами столиці ціни трохи нижчі.
Що обов'язково варто подивитися:
Єреван і околиці; озеро Севан; Ванадзор і Лорійської ущелині; монастир Хор Вірап з видами на Арарат; долину Воротан і Татевскій монастир.

 

 

Азербайджан
 







Зразкові ціни:
Обід або вечеря в недорогому ресторані обійдеться вам приблизно в $ 11, номер на двох у готелі за ніч коштує від $ 40.
Що обов'язково варто подивитися:
Полум'яні вежі; грязьові вулкани в Гобустане; петрогліфи в парку Гобустан; Дівоча вежа; священне місце зороастрійців Атешгях.

 

Сербія

 





Зразкові ціни:
Сербські аналоги фастфуду – сирний пиріг гібаніца, ковбаски чевапчичи – коштують не дорожче $ 2. Обід в пристойному ресторані коштує близько $ 10. Простий двомісний номер в Белграді коштує близько $ 35-45 на день. Зняти квартиру в центрі можна за $ 25-35.
Що обов'язково варто подивитися:
Белград; Нові Сади; Смедерево; національні парки Тара або Фрушка-Гора; Баін-Башта та інші містечка за течією мальовничої річки Дріни; Дрвенград – етнічне село-декорацію фільмів Кустуріци.

 

Туніс

 


Зразкові ціни:
Місцеві страви, такі як шакшука, ковбаски Мергез або суп лаблаб, стоять у вуличних забігайлівках близько $ 3, пообідати в ресторані можна за $ 8. Дешевих гестхаусов в Тунісі не так багато, але знайти простий номер за $ 20 все ж можна.
Що обов'язково варто подивитися:
Туніс і Карфаген; Кайруан, Сус і Монастір; середземноморські пляжі: наприклад, на острові Джебра, в Хаммамете або Сіді-Бу-Саїді, що віддалено нагадують грецькі курорти. Якщо час дозволяє, можна подивитися на берберські будинку-землянки в Матматі, де знімали «Зоряні війни».

 

Узбекистан
 

 


Зразкові ціни:
Різні недорогі кафе і ресторани просто у величезній кількості, на кожному розі і на будь-який смак. Обід на двох обійдеться вам приблизно в $ 35, а житло в готелі від $ 30 і вище.
Що обов'язково варто подивитися:
Чарвакськая водосховище; площа Дружби народів; гори Чимган; ансамбль мавзолеїв Шахи-Зинда; площа Регістан в Самарканді; комплекс Накшбанді; мавзолей Гур-Емір.

 

Грузія
 

 


 
b1adsihyw1c

 



 


 

Зразкові ціни:
 

Вуличної їжі як такої в Грузії немає. Найближчим аналогом можуть бути хіба що свіжі хачапурі або лобіані, які продають на кожному розі за $ 1,5. Обід в кафе обійдеться десь у $ 5-6. Проміжний варіант – хінкалі: вони коштують по $ 0,25, тобто практично всюди, і десятка вистачить, щоб наїстися на весь день. Простий двомісний номер в Тбілісі і Батумі обійдеться не менше $ 40 на добу (альтернативи – каучсерфінг або оренда квартири приблизно за $ 30 на добу), в інших місцях номера в недорогих гестхаусах коштують $ 15-30.
 

Що обов'язково варто подивитися:
Тбілісі; Мцхету і Військово-грузинську дорогу; печерне місто в Вардзіа; Сігнагі і Кахетії; Сванетію; Батумі і чорноморське узбережжя.

 

 

Індія
 

 





 


Зразкові ціни:
Вулична їжа в Індії не варто практично нічого: порція вегетаріанського талі обійдеться в $ 0,8, а ситно пообідати в місцевій забігайлівці можна на $ 2,5. У туристичних ресторанчиках середній рахунок буде близько $ 3-6. З житлом ситуація схожа: практично скрізь за $ 5-8 ви отримаєте комплект з ліжка, стін і даху, за $ 10-15 – пристойний номер з кондиціонером.


Що обов'язково варто подивитися:
Делі; Агру; зробити коло по містах і селах Раджастана або здійснити подорож по передгір'ях Гімалаїв в Хімачал Прадеш і Уттаракханд; і далі – по інтересам: або в Варанасі і в Непал, або на південь, в Мумбаї і Гоа або Кералу.

 

Польща
 






 

Зразкові ціни:
Гарячі страви коштують від $ 8, а вечеря в ресторані на двох в середньому $ 25. Недорогий готель з номером на двох у Варшаві можна підшукати і за $ 20.


Що обов'язково варто подивитися:
Замкову площу у Варшаві; Старе Място; Ринкову площу в Кракові; замок Вавель; торгові ряди Сукенніце; Освенцим; Марієнбург.

 

Єгипет
 

 




 

Зразкові ціни:
Вулична їжа в Єгипті коштує недорого: фалафель, Кушарі, шаурма коштують не дорожче $ 3. Середній чек в ресторані – $ 4-7. Кімната в простому гестхауса коштує близько $ 15, за $ 25-30 можна розраховувати на номер в цілком пристойному готелі.

 

Що обов'язково варто подивитися:
Каїр; Олександрію; Луксор, Карнак і Долину царів; здійснити круїз по Нілу до Асуану; і далі на пляжі Червоного моря – або континентальні (Хургада), або на Синайському півострові (Шарм-еш-Шейх, Дахаб).

 

 

Казахстан

 

Зразкові ціни:
Поїсти в недорогій кафешці можна за $ 12, середній чек в ресторані на двох – $ 45. Ціни на двомісний номер, наприклад, в невеликому готелі Астани стартують від $ 35.
Що обов'язково варто подивитися:
Байтерек; Хан Шатир; Палац миру і злагоди; Музей першого президента Республіки Казахстан; мечеть «Нур Астана»; Державний Національний природний парк «Алтин-Емель»; Гірський район Медео.
За матеріалами: skyscanner


Джерело: adme.ru/


                         



Коментарі