Економіка світу
Подобається

Кремль не може дати собі ради, — економічний експерт (ВІДЕО)

14/06/2015
Кремль не може дати собі ради, — економічний експерт (ВІДЕО)

Про пожежу на нафтобазі, стосунки з Росією та повернення анексованих території розповів гість студії телеканалу новин "24" – уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки у 2007-2010 роках Богдан Соколовський.

Пожежа на нафтобазі

– Це трагедія для багатьох сімей. Внаслідок цієї пожежі Україна зазнала збитків, як економічних, так і екологічних. Крім того, вона завдала Україні великих іміджевих збитків. За кордоном не можуть зрозуміти, чому ми так довго гасимо цю пожежу, чому ми не використали досвід інших країн. Захід не розуміє таких пояснень, як "не та форма", "не та техніка". Було б логічно звернутись до досвіду Німеччини, там аналогічну пожежу загасили за 40 хвилин.

Кожен день гасіння породжує чутки та недовіру. І не треба дивуватись потім, що нас сприймають як розбалансовану державу.

– Я не вважаю, що в ДСНС погані фахівці, можливо, вони просто не знали, що саме там горить. Я не буду нікого звинувачувати, вже один дозвинувачувався і завтра його викликали на допит. Ми всі сподіваємось, що слідство встановить винних.

Але ще в березні міністр енергетики та палива Володимир Демчишин заявив про 2 мільйони нелегального нафтопродукту в Україні і ніяких відповідній дій не було зроблено.

Анексія Криму

– Крим – це Україна. Але ніхто ніколи не скаже напевне, коли саме окуповані території повернутись до складу України.

Але мені здається, що Кремль не знає, що робити з цими територіями, він сам собі не може дати ради. Кремль хоче вийти сухим із води, повернути території, але з потрібним їм керівництвом.

Стосунки з Росією

– Дипломатичні відносини з Росією треба було розірвати ще давно. Я не можу второпати: чому в Росії є 6 дипломатичних представництв України, а в США – лише 3. Кого і що ми там захищаємо – не зрозуміло.

Газове питання

– Росія поставила нам захмарні ціни – дорожче ніж для Німеччини чи Австрії. Без російського газу ми можемо легко обійтися, головне аби було бажання

Якщо запровадити великий реверс, то він нам дасть 30 мільярдів кубів газу, що покриє всі наші витрати.

 

Джерело: Телеканал новин "24"

                         



Коментарі