Економіка України
Подобається

Названо головний “цінового” конкурента традиційній енергетиці

09/06/2015
Названо головний “цінового” конкурента традиційній енергетиці

енергія

Альтернативна електроенергія конкурентна за ціною з традиційною. При цьому перша поступово починає витісняти по всьому світу останню.
Про це в коментарі "Обозревателю" повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський

"Є деякі відмінності між традиційною енергетикою і альтернативною енергетикою, тому що альтернативна енергетика, як більш динамічна, розвивається і поступово витісняє у світі традиційну енергетику. І в цьому плані також є дуже жорстка конкуренція, жорстка боротьба, яка відбувається не тільки в Україні, але і в усьому світі. Адже сонце, вітер, гідро – це екологічно чиста енергія. Більш того, вона сьогодні абсолютно конкурента за ціною з традиційною, в тому числі і з атомною енергетикою ", – зазначив Домбровський.

При цьому депутат навів конкретний приклад на вартості спорудження одного атомного блоку.

"Навіть якщо порахувати, скільки коштує побудувати один атомний блок. Я вчора на засіданні Верховної Ради навів приклад: в Україні на сьогоднішній день працює більше 1 гігаватта альтернативної енергетики. Це більше, ніж один атомний блок. Якби ми вирішили сьогодні в Україні побудувати один атомний блок, то нам би з державного бюджету довелося виділити $ 8 млрд або ж займати ці кошти. Тому ви розумієте, чому конкуренція ", – пояснив Домбровський.

 


                         



Коментарі