Махінації
Подобається

“Газпром” вимагає з України через суд майже $24 млрд

05/05/2015
“Газпром” вимагає з України через суд майже $24 млрд

624533_w_300

Російський "Газпром" подав до Стокгольмського Арбітражу три позови проти НАК "Нафтогаз України" на суму 23,837 мільярда доларів.

Про це йдеться у фінансовому звіті НАК "Нафтогаз-України".

"У рамках об'єднаного арбітражного провадження до компанії "Нафтогаз" був висунутий позов від "Газпрому" на суму 4,5 мільярда доларів за свідомо не оплачений газ за контрактом купівлі-продажу природного газу", – йдеться у звіті.

Як наголошується, 19 листопада 2014 року "Газпром" подав позов щодо платежу в 837 млн дол. за поставку газу у червні 2014 року, а також позов щодо платежів у 2012-2013 роках у сумі 18,5 млрд дол. за газ, який "Газпром" не поставив, проте НАК начебто була зобов'язана сплатити за контрактом купівлі-продажу.

"У листопаді та грудні 2014 року компанія сплатила загальну суму у 3,1 мільярда доларів "Газпрому" за поставлений природний газ, що компанія вважає повною сумою зобов'язань", – йдеться у документі.

"Якщо позови "Нафтогазу" щодо перегляду ціни на газ буде задоволено, "Газпром" програє позов за свідомо не оплачений газ у сумі 4,5 мільярда доларів", – повідомляється у звіті компанії.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністра України Арсеній Яценюк заявив, що загальна сума позовів України до "Газпрому" вже перевищує 16 млрд дол.https://market.korupciya.com/

Коментуючи заяву Яценюка, офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов сказав, що сума претензій російської компанії до "Нафтогазу" перевищує позовні вимоги Києва.

 

Джерело: Корупція.маркет


                         



Коментарі