Махінації
Подобається

Хитромудра європейська схема крадіжки грошей розкрита

03/05/2015
Хитромудра європейська схема крадіжки грошей розкрита

POS-термінал

Шахраї дивним чином змогли зняти з карток близько 3 млн євро.

Французькі правоохоронці за допомого Центру по боротьбі з кіберзлочинністю при Європолі впіймали злочинну банду з 18 людей, які завдяки підробленим POS-терміналам, перехоплювали інформацію користувачів з карткових магнітних смуг. Таку новину повідомило видання PaySpaceMagazine.

Шахраї модифіковували власноруч термінали, а потім за їх допомогою скіммінгували (прилад для зчитування інформації з картки) картки клієнтів. Останні в свою чергу навіть не підозрювали про подібні  махінації.

Тобто виглядало все так, ніби жертва просто передає карту, здійснюючи платіжну операцію, а пристрій є в режимі оффлайн, тобто не підключається до банківської платіжної системи. Таким чином віртуальні злодії отримували інформацію з картки та друкували чек-підробку. Траплялося так, що їм було лінь це робити і люди просто не отримували чек через «помилку підключення». За цей час знову ж таки відбувалося перехоплення даних, опісля чого людей просили надати інший спосіб чи варіант платежу.

Таку непросту схему злочинів виявив судовий аналіз перероблених пристроїв. Французькі правоохоронці відкрили технічні маніпуляції з забезпеченням апаратним та апаратним POS-пристроїв, які і допомагали користуватися підробленим терміналом на заміну реального для зливання даних з карток.

Такі пристрої здебільшого використували у таксі та європейських магазинах, де можна розраховуватися безготівково. Опісля інформація задіювалася, аби зняти гроші з «клонованих карток»  в Таїланді, США та Дубаї

Джерело: Корупція.маркет

 


                         



Коментарі