Економіка України
Подобається

Грошова залежність комунальних від погоди

26/04/2015
Грошова залежність комунальних від погоди

нові тарифи ростуть корупція.інфо

Цьогоріч українці вкрай здивовані ростом вартості комунальних послуг. Гаманці людей добряче піддалися новій дієті під назвою "тарифи на все". Тож уряд все таки вирішив якось полегшити вимушені різкі підйоми платежів.

Таким рішення є прив'язка оплати за тепло до погодніх умов. Тут все досить просто та логічно. Щоправда такий варіант реальний тільки для тих, в кого немає лічильників. Варто нагадати, що цьогоріч більшість українців залишалися без лічильників на певний термін для встановлення оновлених. Тож для тих, хто живе без страшних цифер на приладі, зробили крок назустріч. тепер вони платитимуть менше, якщо погодні показники будуть відрізнятися хоча б чимось від тих, які прийнято вважати нормативними. 

Саме так доступно можна пояснити повідомлення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).:

“Для зменшення соціальної напруженості та уникнення значного фінансового навантаження на населення у зв’язку з необхідністю оплати комунальних послуг за економічно обґрунтованими тарифами НКРЕКП пропонує розробити методику перерахунку плати за послугу з централізованого опалення для споживачів, у яких відсутні прилади обліку теплової енергії у разі відхилення фактичних кліматологічних показників від нормативних “

З такою пропозицію НКРЕКП направилося до Мінрегіону, який має розробити методику для втілення у реальність цієї ідеї. 

Це не єдиний проект, який має полегшити українцям життя. Також НКРЕКП запропонувала, аби тим, у кого немає лічильника на газ, зменшили вдвічі норми споживання природного газу.

Будемо сподіватися, що це зробиться якомога швидше

Джерело: Корупція.маркет


                         



Коментарі