Економіка України
Подобається

Як стабільний курс гривні вплинув на вартість продуктів – інфографіка

15/04/2015
Як стабільний курс гривні вплинув на вартість продуктів – інфографіка

ціни амку

Курс національної валюти за останні півтора місяця залишався відносно стабільним, що повинно було б істотно вплинути на ціни. Однак, у дійсності ціни знизилися лише на деякі види продуктів. А от імпортні делікатеси подорожчали ще більше.

Новину повідомляє «Преса України», передає Корупція.маркет

Позитивну роль у ціноутворенні зіграло те, що паніка вляглася, а це призвело і до зниження цін, як оптових, так роздрібних.

«А ось те, що зберігається довго, перш за все витримані сири, делікатесні м'ясопродукти, були закуплені, ще коли долар коштував 35 грн і більше, і їх купують мало. Нові партії повинні бути дешевше, але в них закладено новий податок на імпорт, запроваджений урядом – 10% від вартості»,- пояснює топ-менеджер однієї з торгових мереж.

Спрогнозувати коливання цін в довгостроковій перспективі не дозволяє економічна і політична ситуація в країні, вважає директор консалтингового агентства Сергій Наливка. 

Він зазначив, що «ще місяць ціни будуть стабільні. Якщо за цей час Нацбанк не надрукує занадто багато гривень, зуміє домовитися з МВФ про черговий транш, утримає курс гривні і при цьому не відновляться повномасштабні бої на Донбасі, – все буде добре. В іншому випадку новий ціновий виток можливий вже влітку».


                         



Коментарі