Махінації
Подобається

Британці страждають від зростання фінансового шахрайства у зв’язку з крадіжкою персональних даних

14/04/2015
Британці страждають від зростання фінансового шахрайства у зв’язку з крадіжкою персональних даних

онлайн

Обсяги крадіжки персональних даних у Великобританії зросли на 12% в 2014 році, і зараз ці злочини становлять більше половини (52%) всіх виявлених випадків фінансового шахрайства, свідчать дані оператора кредитних бюро Experian.

Як вказано в річному звіті Experian про протидію шахрайству, для викрадачів персональних даних найбільш привабливим є сегмент поточних рахунків – тут відзначається найбільше зростання кількості шахрайських дій. Однак кількість зафіксованих спроб таких порушень також свідчить і про збільшену ефективність виявлення шахрайства у фінансовому секторі

Так, в IV кварталі 2014 р. на 10 тис. кредитних заявок у Великобританії виявлено близько 50 випадків шахрайства, у той час як роком раніше цей показник склав 40 на 10 тис.

Виявлення випадків крадіжки персональних даних за поточними рахунками за 2014 р. зросло на 20 процентних пунктів – до 47%.

Частка виявленого шахрайства першої особи (тобто здійсненого самим позичальником) від загальної кількості всіх встановлених випадків шахрайства знизилася з 60% в IV кварталі 2013 року до 48% за той же період 2014 року. Однак у категорії іпотечних кредитів самі позичальники залишаються головними порушниками.

Іпотечні продукти, як правило, мало цікавлять викрадачів персональних даних, зазначає Experian. В цілому ефективність виявлення шахрайства в сфері іпотечних кредитів залишається найвищою серед всіх фінансових продуктів – 84 випадки на 10 тис. заявок в IV кварталі минулого року.

Британська Experian працює більш ніж в 40 країнах, у Великобританії і США є лідером ринку кредитної інформації.


                         



Коментарі