Економіка світу
Подобається

Жінки за володіли більше 50% багатства США

11/04/2015
Жінки за володіли більше 50% багатства США

1357138804_karjera-jen

Сукупний обсяг особистого статку жінок вперше в історії США перевищив обсяг стану чоловіків.
За даними доповіді, опублікованої аналітиками Bank of Montreal (BMO), одного з найбільших банків Канади за обсягами розміщених на депозитах засобів, в руках американок перебуває $ 14 трлн, або 51% від загального обсягу багатства США, пишуть Вести Економіка.
Аналітики, які підготували доповідь, відзначили, що в США як і раніше вкрай помітна так звана "скляна стеля", що обмежує можливості жінок в отриманні вищих керівних посад в компаніях.


Однак при цьому в цілому представниці прекрасної статі протягом десятиліть поступово наздоганяють чоловіків за багатьма параметрами і по ряду вже випередили їх.


"У 1940 р, до початку Другої світової війни, жінки становили лише 27% від загального обсягу робочої сили США. В даний час частка жінок по цілому ряду позицій переважає частку чоловіків. Зокрема, жінки займають 60% в бухгалтерській сфері, 54% у фармакологічній, 52% в менеджменті.


Разом з тим, темпи зростання кількості жінок на керівних позиціях помітно нижче. У 2014 р серед усіх компаній, що входять в індекс S & P 500, частка американок на посаді CEO становила лише 5%, на виконавчому рівні і на старших посадах частка жінок – лише 25%. З часом ці пропорції, швидше за все, виростуть, так як все більше жінок зможуть одержати просування з більш низьких посадових позицій.


На сьогоднішній день жінки є основними годувальниками і приносять основне джерело доходу для більш ніж 40% американських домогосподарств. Цей показник майже в 4 рази вище, ніж в 1960 р , крім того, сьогодні на частку жінок припадає 30% від усіх приватних компаній США, які забезпечують роботою 7,8 млн американців.


Жінки контролюють 51% приватного багатства в США ($ 14 трлн). За прогнозами до 2020 обсяг багатства, що належить американкам, виросте до $ 22 трлн ".

 

Джерело: Корупція.маркет


                         



Коментарі