Економіка України
Подобається

У Донецьку обвал цін на нерухомість: ціни від 1500 доларів США

11/04/2015
У Донецьку обвал цін на нерухомість: ціни від 1500 доларів США

донецьк  1

Окупація проросійськими терористами «донецької народної республіки» міста Донецька повністю знищила такий міський вид бізнесу, як торгівля нерухомістю.



Про таку новину повідомляє «Преса України».



У Донецьку офіційно згідно українського законодавства з початку 2015 року не здійснено жодної операції з купівлі-продажу об'єктів нерухомості.



Але, незважаючи на це, якимось неймовірним чином операції з продажу квартир та іншої нерухомості все ж у Донецьку відбуваються без заходу у різні реєстри міністерства юстиції України



Найдешевша нерухомість в окупованому Донецьку – однокімнатні квартири, які потребують капітального ремонту



Також дешеві так звані «квартири на землі», які розташовані в Макіївці або в окраїнних районах Донецька – Петровський, Пролетарський. 



Їхня ціна стартує від $1500-2000. Якщо додати ще $500-1000, то вже можна обзавестися двійкою або навіть троячкою в тій же Макіївці. Правда, вони вже потребують лише косметичного ремонту.



Типові донецькі ціни починаються в районі $7000 за приватні будинки на Петрівці або квартири в небезпечних районах типу ДОК на Смолянці.



Втім, дуже багато квартир саме Петровського району виставлено на продаж – мешканці мріють виїхати від обстрілів. За $5000-6000 вже можна подивитися двокімнатну квартиру на Петровському кільці, господарі якої згодні „скинути” її навіть за таку ціну, було б кому.



Відзначимо, що всього кілька місяців тому ціни на донецькі однокімнатні квартири варіювалися від $15 тисяч на околицях до $25 тисяч і вище – в центрі міста, „двушки” починалися від $20 тисяч, а непопулярні 3-4-кіманатні стартували від $30 тисяч. 



Ріелтори передрікали непередбачувану зиму, обвал продажів і повну темряву в перспективах. В принципі, вони не помилилися. В середньому, ціна на однокімнатні квартири в Донецьку наприкінці зими варіюється від $7 до $10 тис., двокімнатні – від $13-15 тисяч, „троячки” і "чотирьошки" – як і наприкінці минулого року, застигли на початковій позначці від $30 тисяч.


Джерело: Корупція.інфо


                         



Коментарі