Економіка світу
Подобається

Москва зірвала газові переговори з Україною та ЄС – ЗМІ

11/04/2015
Москва зірвала газові переговори з Україною та ЄС – ЗМІ

газ

Делегація Російської Федерації відмовилася від участі у тристоронніх переговорах з Україною та Європейською комісією, запланованих на наступному тижні в Берліні. Про це повідомило джерело в уряді, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами співрозмовника агентства, спочатку російська сторона запропонувала перенести переговори з 14 на 13 квітня, але пізніше, після узгодження цієї дати Єврокомісією і Україною, взагалі не підтвердила свою участь у них.

4 квітня голова Міненерго Росії Олександр Новак повідомив, що буде в Берліні 13 квітня, і не виключив, що у разі якщо представники ЄС і України дадуть свою згоду, тристороння зустріч щодо газу відбудеться у столиці Німеччини в ці терміни.

Прес-секретар Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен 7 квітня повідомила, що тристороння зустріч щодо газу з участю представників України, ЄС та РФ відбудеться у Берліні 14 квітня.

Глава "Нафтогазу України" Андрій Коболєв 8 квітня підтвердив готовність української сторони взяти участь у переговорах.

За його словами, на тристоронніх переговорах буде обговорюватися підписання угоди, схожої на "зимовий газовий пакет", підписаний в жовтні 2014 року. Україна сподівається підписати з Росією новий, розрахований на рік пакет угод про постачання газу, який визначить умови поставок на літо і зиму.

Джерело: Корупція.маркет


                         



Коментарі