Економіка України
Подобається

Міжнародні кредитори відмовились списати Україні борги

11/04/2015
Міжнародні кредитори відмовились списати Україні борги

гроші

П'ять найбільших власників облігацій України, які надали країні 10 мільярдів доларів в борг, запропонували реструктурувати їх, але без суттєвого списання боргів.

Про це йдеться у заяві Blackstone Group International Partners, яка представляє кредиторів, новину повідомляє «Преса України» з посиланням на Bloomberg.

Повідомляється, що власниками облігацій розробляється план, який забезпечить Україну необхідною фінансовою ліквідністю, однак без значного скорочення її боргових зобов'язань

Водночас аналітик Rogge Capital Partners Майкл Ганск вважає, що угода про реструктуризацію без списань нежиттєздатна.

«Звичайно, кредитори будуть намагатися досягти угоди з урядом України без істотного зниження самого боргу, але насправді навряд чи це у них вийде. Зовнішній борг України по відношенню до ВВП і так вже зашкалює, а економічні показники падають», – заявив він.

Аналітик зазначив, що переговори про реструктуризацію завжди починаються з нереалістичних пропозицій, однак на його думку, «розпочнуться переговори, і вони зустрінуться посередині».

Раніше міністр фінансів Наталя Яресько заявила, що Міністерство фінансів розпочинає консультації щодо реструктуризації державного боргу. За її словами, переговори щодо реструктуризації частини суверенного боргу можуть тривати кілька місяців – мінімум до травня.

Джерело: Корупція.маркет


                         



Коментарі