Махінації
Подобається

Більшість підприємств із зони АТО платять податки і Україні, і «республікам»

11/04/2015
Більшість підприємств із зони АТО платять податки і Україні, і «республікам»

ато (3)

Абсолютна більшість підприємств, які працюють на окупованій території на Сході України перереєстровані і платять податки в бюджет України, але для перестраховки платять і в «бюджети» самопроголошених Донецької та Луганської «народних республік». Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко.

«80% підприємств, які залишилися там (на окупованих територіях – НБН), перереєстровані в Україні. Вони представляють різні галузі, починаючи від важкої промисловості і закінчуючи малим і середнім бізнесом, а також сферою послуг. Це і приватні підприємства, і державні, які, працюючи, продовжують на мільйони поповнювати наш бюджет», – сказав пан Кіхтенко в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

Він зазначив, що приватні підприємці в зоні АТО платять зарплату своїм співробітникам.

«Але (власник – НБН) не має можливості реалізовувати свою продукцію, тобто діяти в рамках налагодженого економічного ланцюжка. Отже, втрачає шанс вижити. А адже там є і державні підприємства, яким має платити Україна. Але вона цього не робить», – підкреслив губернатор.

За словами пана Кіхтенка, бізнесмени для перестраховки платять ще податки ДНР і ЛНР.

«Так, вони перестраховуються, щоб зберегти виробничий процес і робочі місця. А що їм ще залишається робити? Інакше їх там просто закриють», – сказав губернатор.

«Розірвати економічні зв'язки між окупованою й не окупованою територією – неможливо. Які б укази і постанови ми не видавали. Їх можна або ввести в якесь законне поле, домовляючись. Або ж заборонити – і відправити їх в тінь», – додав він.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що через конфлікт на Донбасі Україна втратила близько 25% своєї економіки.

Джерело: Корупція.маркет


                         



Коментарі