Махінації
Подобається

На італійській контрабанді заробляють 10 тисяч гривень

08/04/2015
На італійській контрабанді заробляють 10 тисяч гривень

dOQ7YACxFJI

На продуктах з Італії, побутовій хімії та одязі щомісяця заробляють до 10 тисяч гривень. Про це кореспондентуGazeta.ua розповів вінничанин Віталій, передає Корупція.маркет

Чоловік розпродує продукти з багажника автомобіля.

"Беруть переважно макарони, бальзамічний оцет, Лимончелло, сири та побутову хімію, – каже. – Продукти пакує і відсилає тітка, яка працює в Італії. Вона й запропонувала мені спочатку брати для себе. Потім попитав колег на роботі чи їм не потрібно, вони теж погодилися брати продукти".

Півкілограмова пачка італійських макаронів коштує 22 грн, літр Лимончелло — 100 грн, бальзамічний оцет — 30 грн, кілограм пармезану — 230 грн, пральний порошок – 160 грн за три кілограми.

"Макарони з твердого сорту пшениці, але українського виробництва коштують 26 гривень. Першу партію продуктів розпродав за два дні колегам. Другу пробував виставити в інтернет. Але за кілька днів зателефонували з якоїсь організації та запитали чи маю на свою продукцію документи. Я злякався і перестав продавати через мережу", – розповідає чоловік.

Продукти за кордоном не подорожчали. Ціна змінюється, коли євро переводять в гривні. За доставку Віталій платить 30 євро.

"Ми беремо невеликі партії по 50-60 кілограмів. Іноді посилку привозять у Вінницю. Іноді, автобус привозить до Києва і там відправляє "Новою Поштою". Ті, хто завантажує весь автобус продуктами, за доставку платять 200 євро", – зазначив він.

Каже, хороший ринок збуту — дитячі майданчики, де гуляють молоді мами з дітьми.

"За місяць замовляю до 10 партій продуктів. Привозять через два дні. Найкращі продажі у вихідні. Пропоную продукцію скрізь, навіть на заправках. Часто купують. Не думав, що буду комерсантом. Найкраще заробляю на каві. Стограмову пачку мені привозять по 75 гривень. Я продаю по 140. А от сир невигідно брати, він і так занадто дорогий", – каже чоловік.

 

                         



Коментарі