Економіка України
Подобається

Ахметов готовий воювати з Україною за “Дніпроенерго” в суді

08/04/2015
Ахметов готовий воювати з Україною за “Дніпроенерго” в суді

ахметов

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова буде відстоювати свої інтереси в міжнародних судах у разі визнання незаконною покупки "Дніпроенерго". Про це повідомляє Lb.ua з посиланням на заяву компанії, передає Корупція.маркет

У ДТЕК вважають, що позов Генпрокуратури з вимогою скасувати приватизацію держпакетів акцій "Дніпроенерго" є "спробою реприватизації та тиску на інвестора".

У Ахметова заявили, що за організацію приватизаційних процедур відповідальні органи влади, а не ДТЕК.

Ціну, сплачену за "Дніпроенерго", компанія вважає ринковою, а умови приватизації конкурентними.

ДТЕК також заявляє, що в 2012-2015 інвестував у розвиток "Дніпроенерго" 1,8 млрд грн. Кошти нібито пішли на модернізацію чотирьох енергоблоків.

Нагадаємо, 3 квітня Генеральна прокуратура України звернулася до суду з вимогою скасувати приватизацію держпакетів акцій "Дніпроенерго". За даними відомства, умови приватизації держпакету були виписані під конкретного покупця, тому ціна продажу акцій була неринковою.

У 2012 році компанія DTEK Holdings Ltd Ріната Ахметова без конкуренції купила 25% акцій "Дніпроенерго" за 1,18 млрд грн, після чого частка бізнесмена зросла до 66%, що забезпечило йому контроль над компанією. Якщо 25%-вий пакет повернеться державі, вона знову отримає контроль над компанією.

"Дніпроенерго" – одна з найбільших енергогенеруючих компаній України, володіє і експлуатує 25 енергоблоків на Придніпровській, Криворізької та Запорізької ТЕС.


                         



Коментарі