Економіка України
Подобається

Від переселенців надійшло майже мільйон заяв про пенсію – ДСНС

05/04/2015
Від переселенців надійшло майже мільйон заяв про пенсію – ДСНС

переселенці

З питань переведення на нове місце перебування пенсійних справ звернулося 989 тис. 838 осіб. Про цеУНН повідомили у прес-службі ДСНС, передає Корупція.маркет

“Станом на 05 квітня 2015 р. з питань переведення на нове місце перебування пенсійних справ звернулося 989 тис. 838 осіб, з них 987 тис. 189 осіб із східних областей. Включено у відомість по виплаті пенсій 922 тис. 739 осіб за тимчасовим місцем проживання”, — йдеться у повідомленні.

Як відомо, за процедурою, отримання пенсій за новим місцем фактичного проживання здійснюється за заявою пенсіонера до органів Пенсійного фонду України.

Зазначимо, переведення пенсійної справи за новим місцем фактичного проживання забезпечується при пред’явленні паспорта чи іншого документа, який засвідчує особу та довідки про взяття на облік, передбаченою постановою.

Як повідомлялося, Пенсійний фонд України зарезервував пенсії для переселенців-пенсіонерів, які перебувають на непідконтрольних Україні територіях.

За словами голови правління Пенсійного фонду Олексія Зарудного, будь-який пенсіонер-переселенець, який виїде з окупованої території має змогу отримати, як всю суму заборгованості по своїй пенсії, так і поточні платежі.


                         



Коментарі